Monor-Med

Gyógytorna

Általános gyógytorna, Fascia manipuláció és lágyrésztechnika, Intim torna, Schroth terápia,  Osteoporosis torna, Streching, Mc’Kenzie módsze

Általános gyógytorna, Fascia manipuláció és lágyrésztechnika, Intim torna, Schroth terápia, Manuálterápia, Osteoporosis torna, Streching, Lúdtalp torna, Kinesio tape technika, Mc’Kenzie módszer

Hogyan érkezzek a gyógytornára?

A legfontosabb tudnivalók, hogy felkészült legyen.

Milyen gyógytornákat végzünk?

Rövid ismertető, hogy biztosan ne érje meglepetés.

Mi történik a foglalkozás után?

Néhány információ a jövőbeli teendőiről.

Legnépszerűbb vizsgálatok árai

Hogyan érkezzek a gyógytornára?

  • A foglalkozás első részében megismerjük a páciens állapotát, ebben segítenek azok a leletek és orvosi vélemények melyeket az első találkozásra kérjük, hozzanak magukkal.
  • Ezt követi az állapotfelmérés, amely során megvizsgáljuk az adott ízület mozgathatóságát az érintett izmok nyújthatóságát, megnézzük a testtartást, néhány speciális tesztet elvégezve és összegezve a tapasztaltakat felállítunk egy kezelési tervet.
  • A pácienssel egyeztetjük, hogy milyen kezelési technikát vagy mozgásterápiát javaslunk alkalmazni, egy-egy kezelés mennyi ideig fog tartani, hetente hányszor kellene ezt megismételni és a beteg mivel tudná gyorsabbá tenni a gyógyulását.
  • Első alkalommal: az állapotfelmérés és a leletek átolvasása, a kezelési terv megbeszélése történik: fehérneműben vagy fürdőruhában (nőknél 2 részes),a következő alkalomra való ruházatot mindig egyeztetjük előre. Sportcipő nem szükséges.

Milyen gyógytornákat végzünk

Általános gyógytorna

Olyan mozgásanyag, mely terápiás célú és hatású gyakorlatokból áll, a gyakorlatokat végezve a fájdalom csökken az izomerő és a mozgathatóság nő és a funkció helyreállhat.

Fascia manipuláció és lágyrésztechnika

A kötőszövet felületes és mély rétegeinek a fellazítása, amely csökkenti a fájdalmat és szabadabbá teszi a mozgást. Az esetek többségében ez az első az alkalmazott technikák közül.

Intim torna

Inkontinencia esetén, (megelőzésként is), enyhe és közepesen súlyos esetben.

A medence körüli izmok és a gátizmok erősítésére és karbantartására irányul.

Schroth terápia

A gerincferdülés 3D-ben történő speciális légzéssel egybekötött terápiája. A gerinc oldalirányú görbületei mellett a csigolyák elcsavarodása miatt kialakuló bordapúpot is kezeli. Összetett gyakorlatokat alkalmaz, több dologra kell egyszerre koncentrálni, ezért én 13-14 éves kortól ajánlott.

Manuálterápia

Izületi blokkok oldása, az ízületek mozgásainak helyreállítása, izmok lazítása.

Osteoporosis torna

Az Osteoporosis torna magában foglalja az egyensúly fejlesztését, az izmok erősítését és a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat

Streching

Az izmok eredményes nyújtásának a betanítása. Sok esetben az ízületek fájdalmát a megrövidült és letapadt izmok okozzák, rendszeres nyújtással a fájdalom jelentősen csökkenthető.

Lúdtalp torna

Már gyermekkorban kialakulhat a haránt és hosszanti lábboltozatok süllyedése. Cél az egyénre szabott játékos feladatokon keresztül a talp, láb izmainak erősítése a normál lábboltozat kialakítása.

Kinesio tape technika

A gyógytorna kiegészítésére alkalmazható technika. A kezelendő területre meghatározott módon felhelyezve, elősegíti a fájdalomcsillapítást, szöveti ödéma csökkentését.

Mc'Kenzie módszer

Nyaki, háti és derékfájdalmak esetén, ill. a gerincben található porckorongok elváltozásai miatt a végtagokban fellépő fájdalom és zsibbadás csökkentésére és megszüntetésére alkalmazható módszer. A páciens a gyakorlatot önállóan is végezheti a számára hatékony ismétlésszámban, így saját maga is képes befolyásolni az állapota alakulását.

Mi történik a foglalkozás után?

  • A vizsgálatot követően ambuláns lapot kap, melyen a vizsgálat során elhangzott panaszok, javaslatok, kezelési módok szerepelnek
  • Szükség esetén további foglalkozásokat javaslunk
  • Szükség esetén további vizsgálatok érdekében időpontot foglalunk a MonoMed Egészégügyi Centrumban