Monor-Med

Időpontfoglalás: +36 29 953 254

Gyógytorna

A gyógytornász a mozgásszervi, testtartással kapcsolatos hibák, betegségek javításán dolgozik. Munkája során hasznos tartásjavító gyakorlatokat tanít, mozgásmintákat mutat, és az életmóddal kapcsolatos tanácsokat is ad.

INFORMÁCIÓK

Hogyan érkezzek a gyógytornára?

A legfontosabb tudnivalók, hogy felkészült legyen.

Milyen gyógytornákat végzünk?

Rövid ismertető, hogy biztosan ne érje meglepetés.

Mi történik a foglalkozás után?

Néhány információ a jövőbeli teendőiről.

Gyógytorna árai

Időpontfoglalás

Telefon

+36 29 953 254

Email

info@monormed.hu

Hogyan érkezzek a gyógytornára?

  • A foglalkozás első részében megismerjük a páciens állapotát, ebben segítenek azok a leletek és orvosi vélemények melyeket az első találkozásra kérjük, hozzanak magukkal.
  • Ezt követi az állapotfelmérés, amely során megvizsgáljuk az adott ízület mozgathatóságát az érintett izmok nyújthatóságát, megnézzük a testtartást, néhány speciális tesztet elvégezve és összegezve a tapasztaltakat felállítunk egy kezelési tervet.
  • A pácienssel egyeztetjük, hogy milyen kezelési technikát vagy mozgásterápiát javaslunk alkalmazni, egy-egy kezelés mennyi ideig fog tartani, hetente hányszor kellene ezt megismételni és a beteg mivel tudná gyorsabbá tenni a gyógyulását.
  • Első alkalommal: az állapotfelmérés és a leletek átolvasása, a kezelési terv megbeszélése történik: Rövidnadrág, laza ruházat javasolt. Sportcipő nem szükséges

Milyen gyógytornákat végzünk

Általános gyógytorna

Olyan mozgásanyag, mely terápiás célú és hatású gyakorlatokból áll, a gyakorlatokat végezve a fájdalom csökken az izomerő és a mozgathatóság nő és a funkció helyreállhat.

Fascia manipuláció és lágyrésztechnika

A kötőszövet felületes és mély rétegeinek a fellazítása, amely csökkenti a fájdalmat és szabadabbá teszi a mozgást. Az esetek többségében ez az első az alkalmazott technikák közül.

Intim torna

Inkontinencia esetén, (megelőzésként is), enyhe és közepesen súlyos esetben.

A medence körüli izmok és a gátizmok erősítésére és karbantartására irányul.

Schroth terápia

A gerincferdülés 3D-ben történő speciális légzéssel egybekötött terápiája. A gerinc oldalirányú görbületei mellett a csigolyák elcsavarodása miatt kialakuló bordapúpot is kezeli. Összetett gyakorlatokat alkalmaz, több dologra kell egyszerre koncentrálni, ezért én 13-14 éves kortól ajánlott.

Manuálterápia

Izületi blokkok oldása, az ízületek mozgásainak helyreállítása, izmok lazítása.

Osteoporosis torna

Az Osteoporosis torna magában foglalja az egyensúly fejlesztését, az izmok erősítését és a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat

Streching

Az izmok eredményes nyújtásának a betanítása. Sok esetben az ízületek fájdalmát a megrövidült és letapadt izmok okozzák, rendszeres nyújtással a fájdalom jelentősen csökkenthető.

Lúdtalp torna

Már gyermekkorban kialakulhat a haránt és hosszanti lábboltozatok süllyedése. Cél az egyénre szabott játékos feladatokon keresztül a talp, láb izmainak erősítése a normál lábboltozat kialakítása.

Kinesio tape technika

A gyógytorna kiegészítésére alkalmazható technika. A kezelendő területre meghatározott módon felhelyezve, elősegíti a fájdalomcsillapítást, szöveti ödéma csökkentését.

Mc'Kenzie módszer

Nyaki, háti és derékfájdalmak esetén, ill. a gerincben található porckorongok elváltozásai miatt a végtagokban fellépő fájdalom és zsibbadás csökkentésére és megszüntetésére alkalmazható módszer. A páciens a gyakorlatot önállóan is végezheti a számára hatékony ismétlésszámban, így saját maga is képes befolyásolni az állapota alakulását.

Mi történik a foglalkozás után?

  • A vizsgálatot követően ambuláns lapot kap, melyen a vizsgálat során elhangzott panaszok, javaslatok, kezelési módok szerepelnek
  • Szükség esetén további foglalkozásokat javaslunk
  • Szükség esetén további vizsgálatok érdekében időpontot foglalunk a MonoMed Egészégügyi Centrumban